LOG4OM - дневник на QSO-тата и още много други неща.

Forum rules
Правила на форума:

1. Всяка секция има своята тематика, молим да я спазвате;
2. Целта на форума НЕ е комерсиална, няма да се толерират реклами на търговци, при никакви обстоятелства !
3. Забраняват се обидите между членовете на форума. Всеки опит за обидни квалификации ще се санкционира с директно ИЗТРИВАНЕ на акаунта !
4. Няма сапециални потребители, всички сме равни и трябва да се уважаваме !
Post Reply
lz7ak
Site Admin

LOG4OM - дневник на QSO-тата и още много други неща.

Post by lz7ak »

Image

Здравейте,

дълго време търсих софтуер, който да ми пасне на всички нужди. Бях си заложил няколко критерия, както следва:

1. На първо място да е безплатен. Не нямам предвид, че съм чичо Скрудж, а по-скоро безплатен тестов период в пълна функционалност, за да придобия представа, доколко покрива нуждите ми;
2. Възможност за водене на дневник с осъщественените QSO-та;
3. Възможност за уплоуд на всички QSO-та към публичните регистри - ARRL's Logbook, Club Log, eQSL.cc и т.н.;
4. Възможност за backup на базата данни с QSO-та и QSL картичките. Този критерий се появи моментално след паденето за два месеца на ARRL's Loogbook-а. Бях платил събскрипшън, но това не ми даде предимство и бях без база данни повече от два месеца. Не е животозастрашаващо, но е обидно да платиш и да няма информация какво и как се случва;
5. CAT връзка с използваните от мен трансийвъри (Yaesu);
6. Връзка с най-популярните клъстари;

По време на търсенето, благодарение на по-опитни колеги, се натъкнах на много софтуерни продукти. За мое съжаление, повечето от половината бяха или недостатъчно добри функционално или интерфейсите им бяха правени на VB 2000 година.

Тогава споделих с LZ1TDK, че не намирам подходящ софтуер и той ми предложи да пробвам LOG4OM. Прочетох и изгледах няколко ревюта и програмата изглеждаше обещаващо. Инсталирах го и установих, че е напълно беплзтен, поддръжа всичко търсено от мен, че даже и много повече.

Най-впечатляващото е, къмюнитите от радиолюбители, което го поддържа и подобрява с идеи и функционалности. Много добро решение, интерфейса е удобен и многофункционален, има постоянни кръпки за подобряване и т.н.

Видео за конфигуриране на LOG4OM ЧАСТ 1:

Видео за конфигуриране на LOG4OM ЧАСТ 2:
Post Reply